Carne de curcan la cuptor

de Ligia Bxl in Curcan, 26 Apr 2014 | 6081 vizualizari

 

Foarte bun si foarte fraged si un gust deosebit :)

 

INGREDIENTE

  • 3-4 bucati mari de carne de curcan
  • 1 capatana mare de usturoi
  • ulei de masline
  • 1 pahar de vin rosu
  • putin rozmarin
  • apa
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Carne de curcan la cuptor:

Am spalat carnea de curcan,am portionat-o si am crestat-o putin.

Am presarat putina sare si piper,putin rozmarin,am pus carnea in tava si am stropit cu ulei de masline,apoi am adaugat apa cam o cana.

Am dat tava la cuptor la 180°c (cam 1h si jumatate) am intors carnea din cand in cand,am adaugat usturoiul curatat,spalat si taiat pe jumatate.

La final am adaugat vinul,am mai lasat putin sa intre in carne bine si sa se combine aromele.

Din cand in cand se adauga putina apa ca sa nu se intareasca carnea si sa nu se rumeneasca prea rau,trebuie sa iasa frageda.

Merge bine cu piure si o salata de rosii,castraveti si ceapa.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Carne de curcan la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

tanyapatap 1

28.04.2014, 10:07

tanyapatap 1

28.04.2014, 16:35

Foarte buna!!

tudor89 1

13.05.2014, 17:32

buna ziua .pun un mic anunt aici pentru cei care doreste curcani albi crescuti eco la ferma mea.ma puteti contacta prin mail la adresa [email protected] sau prin facebook dragonutudorel sau un mesaj aici.va astept

COMENTEAZA

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Piept de curcan umplut